Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2023
Metal
Machinery 2023:

Βροντερό παρών από σύσσωμο τον κλάδο!

 

Η Metal Machinery, η επαγγελματική έκθεση για τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας μετάλλου, τον βιομηχανικό εξοπλισμό και τη βιομηχανική υπεργολαβία, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, στις υπερσύγχρονες αίθουσες του Metropolitan Expo, όλος ο κλάδος συναντήθηκε στο κλαδικό γεγονός της χρονιάς.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αναδεικνύοντας τη δίψα του κλάδου για την Metal Machinery. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τις νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο της βιομηχανίας και να ενημερωθούν για τις νέες υπηρεσίες που αλλάζουν τις αντιλήψεις της αγοράς. Η ποικιλία των εκθεμάτων και η κάλυψη κάθε κατηγορίας ενδιαφέροντος, ανέδειξε τη Metal Machinery ως την απόλυτη επιχειρηματική πλατφόρμα που προσφέρει τεχνογνωσία και σφαιρική γνώση του αντικειμένου.

Ένας από τους βασικούς στόχους της έκθεσης ήταν να καλύψει πλήρως τους δύο σημαντικούς πυλώνες του κλάδου, αυτόν της βιομηχανικής υπεργολαβίας και του βιομηχανικού εξοπλισμού, καθώς και αυτόν της αυτοματοποίησης μέσω του Industry 4.0.

Όμως η Metal Machinery δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάδειξη των εκθεμάτων και των υπηρεσιών μιας εύρωστης και τεχνολογικά προηγμένης βιομηχανίας. Με την οργάνωσή της και τις παρεχόμενες διευκολύνσεις για εμπορική δικτύωση σε εκθέτες και επισκέπτες, ευνόησε την επιχειρηματικότητα και κατέδειξε νέες εμπορικές ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι με τα κατάλληλα εργαλεία και σε ιδανικό περιβάλλον, ο κλάδος μπορεί να γίνει αιχμή του δόρατος κατά τη μετάβαση για ένα τεχνολογικά προηγμένο μέλλον.

Σε έναν σύγχρονο κόσμο που απαιτεί την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, η Metal Machinery, με όραμα και σωστό σχεδιασμό, έφερε ξανά στο προσκήνιο τον βιομηχανικό κλάδο, οδηγώντας τον σε μία νέα εποχή, προσφέροντας παράλληλα την επιχειρηματική έκφραση που του αξίζει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2021

Η έκθεση METAL MACHINERY 5-7 Νοεμβρίου του 2021!

η Έκθεση METAL MACHINERY η επαγγελματική έκθεση για τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας μετάλλου, το βιομηχανικό εξοπλισμό και τη βιομηχανική υπεργολαβία, επανέρχεται με αυξημένη δυναμική για τη βιομηχανία, από τις 5 έως τις 7 Νοέμβριου 2021 ανοίγοντας τις πύλες της για όλους τους επαγγελματίες  του κλάδου, στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης έκθεσης, τον Νοέμβριο του 2018, και το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνεται από την αγορά γύρω από την έκθεση METAL MACHINERY 2021, γέννησε προσδοκίες και απαιτήσεις για τη δημιουργία μίας ακόμη πιο πλήρους και ολοκληρωμένης διοργάνωσης το Νοέμβριο του 2021, για την βιομηχανία. Μία βιομηχανία που, σταθερά και ώριμα, αλλάζει εποχή!

Η METAL MACHINERY 2021 είναι η έκθεση με την πληρέστερη γκάμα σε αυτοματισμούς, βιομηχανικά δάπεδα, εργαλεία, μηχανές συγκόλλησης, κοπτικά εργαλεία, μεταφορικά μέσα, ρουλεμάν, φίλτρα, χάλυβες κλπ, υπόσχεται να συμβάλλει στην ανάδειξη  του πιο σύγχρονου εξοπλισμού με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα των μηχανημάτων, της επεξεργασίας μετάλλου αλλά και του βιομηχανικού εξοπλισμού και της βιομηχανικής υπεργολαβίας.

Στη Metal Machinery 2021 θα δοθεί έμφαση σε δύο πυλώνες του κλάδου. O πρώτος αφορά στην προώθηση της βιομηχανικής υπεργολαβίας και του βιομηχανικού εξοπλισμού και στο πόσο σημαντική είναι η δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ, εγχώριων και μη, παραγωγικών μονάδων. Ο δεύτερος άπτεται της προσέγγισης  του Industry 4.0, δηλαδή η τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής, η οποία αναφέρεται συνήθως και ως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οι προκλήσεις που εμφανίζονται γύρω από την ψηφιακή παραγωγή μπορούν να αποβούν πολύ σημαντικές για την εξέλιξη και ώθηση της ελληνικής βιομηχανίας.

Ταυτότητα

Η METAL MACHINERY 2021 διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE, με  την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων Επεξεργασίας Μετάλλου, Κοπής και Συγκόλλησης)

Βιομηχανική υπεργολαβία: Πως μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ισχυρή βιομηχανία

Του δημοσιογράφου Χάρη Φλουδόπουλου

Όπως καταδεικνύουν οι πρόσφατες μελέτες του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ, η ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανίας στο ΑΕΠ αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Ακόμη και πριν την κρίση ωστόσο, η συμβολή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ υπολειπόταν. Συγκεκριμένα ενώ το μερίδιο της βιομηχανίας στην ευρωπαϊκή οικονομία κυμαίνεται στο 14,8% στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται μόλις στο 9,6% του ΑΕΠ. Παρά τα προβλήματα της πολυετούς κρίσης, ωστόσο, η μεταποίηση παραμένει σημαντική για την ελληνική οικονομία. Η συμμετοχή της στις εξαγωγές προϊόντων φτάνει το 85%, με πάνω από 220 εξαγωγικούς προορισμούς και 12% βελτίωση το 2018. Παράλληλα ο κλάδος της βιομηχανίας αναβαθμίζεται με πάνω από €26 δισ. επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ακόμα και μέσα στην κρίση, με τις επενδύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού να αυξάνονται κατά 16% το 2018.

Πώς λοιπόν μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεισφορά της βιομηχανίας στην οικονομία;

Ένας τρόπος ουσιαστικής ενίσχυσης της εγχώριας βιομηχανίας είναι η δημιουργία δικτύων συνεργασίας με μεγάλες παραγωγικές μονάδες είτε εγχώριες είτε βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του μηχανισμού της υπεργολαβίας (subcontracting). Σύμφωνα με τον μηχανισμό αυτόν, ο εργολάβος (μια μεγάλη βιομηχανία είτε της Ελλάδος είτε άλλης βιομηχανικής χώρας όπως η Γερμανία) δίνει στον υπεργολάβο (μια ελληνική εταιρία παραγωγής π.χ. προϊόντων μηχανολογικού εξοπλισμού) την παραγωγή: α) είτε ενός μέρους της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος που παράγει β) είτε κάποιων ανταλλακτικών, που  ακολούθως θα ενσωματωθούν στο τελικό  προϊόν του εργολάβου. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις βιομηχανικής υπεργολαβίας είναι κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν προϊόντα με βάση οδηγίες και σχέδια του βιομηχανικού εντολέα τους, προκειμένου αυτός να τα ενσωματώσει στο τελικό προϊόν του.

Αξίζει να τονιστεί ότι η βιομηχανική υπεργολαβία, αποτελεί ένα θεσμό ευρύτατα διαδεδομένο στην Ευρώπη καθώς αποτελεί το 60 έως και το 70% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής. Αντίθετα στη χώρα μας εμφανίζει σημαντική υστέρηση αντιπροσωπεύοντας μονοψήφιο ποσοστό της βιομηχανικής παραγωγής.

Ο τομέας της βιομηχανικής υπεργολαβίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της Metal Machinery, της μεγάλης κλαδικής έκθεσης μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού, που επαναφέρει τη βιομηχανία στο επίκεντρο. Η έκθεση διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA ΑΕ και TEXPO AE και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2020

Metal Machinery 2020: Η Ελληνική βιομηχανία και η πρόκληση του Industry 4.0

Η Rota ΑΕ και η TEXPO με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουν την διεξαγωγή της 2ης βιομηχανικής έκθεσης βιομηχανικού εξοπλισμού, τεχνολογιών παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου Metal Machinery 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO στο εκθεσιακό κέντρου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020.

Έχοντας ως παρακαταθήκη την πρωτοφανή επιτυχία της πρώτης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo τον Οκτώβριο του 2018, οι συντελεστές της Metal Machinery 2020 φιλοδοξούν να βάλουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της επιτυχίας.

Η έκθεση που ήδη αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον βιομηχανικό κλάδο θα πραγματοποιηθεί σε μια εξαιρετικά θετική συγκυρία για την ελληνική βιομηχανία και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αλλά και ζήτηση. Κατά τη διάρκεια της Metal Machinery 2020 θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις γύρω από το βιομηχανικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προκλήσεις που ανοίγονται γύρω από την ψηφιακή παραγωγή και το Industry 4.0, την τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής, η οποία αναφέρεται συνήθως και ως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την Metal Machinery 2020.

Η Metal Machinery 2018 που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο για 3 ημέρες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του δυναμικού κλάδου της μεταποίησης στη χώρα μας. Συμμετείχαν 103 υψηλού επιπέδου εκθέτες, που έδωσαν την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες να δουν από κοντά τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου και προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο της  Metal Machinery 2018 έκλεισαν σημαντικές B2B συμφωνίες ενώ διαπιστώθηκε μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένες λύσεις, ειδικά στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας, της βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας και της ψηφιακής παραγωγής.

Ταυτότητα

Η METAL MACHINERY 2020, διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2018

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2018

Η ελληνική βιομηχανία, έχοντας ισχυρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον, μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, παρέχοντας ποιοτικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που έστειλε η πρώτη ελληνική βιομηχανική έκθεση βιομηχανικού εξοπλισμού, τεχνολογιών παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου Metal Machinery 2018, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και ήδη αναδείχθηκε σε θεσμό για τον τεχνικό και βιομηχανικό κλάδο.

Οι αξιόλογοι εκθέτες αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες αγκάλιασαν με πρωτοφανή συμμετοχή την έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Νοέμβριο του 2020, στην 2η διοργάνωση της Metal Machinery, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επί 3 ημέρες, οι 103 υψηλού επιπέδου εκθέτες, έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες στελέχη βιομηχανιών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου της παραγωγής, να δουν από κοντά τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου και προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού.

Η Metal Machinery 2018 αποτέλεσε δυναμικού B2B εργαλείο καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης έκλεισαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες πώλησης εξελιγμένου βιομηχανικού εξοπλισμού τόσο σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όσο και σε μικρότερες στην Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, διαπιστώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον και εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένες λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Για τη σύγχρονη βιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις του κ. Γεωργίου Βοσνιάκου ,Καθηγητή και Μηχανολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ, θεωρήθηκε σημαντική η συμμετοχή τους στην έκθεση για να παρουσιάσουν ακριβώς αυτή την πρακτική τους διάσταση στην αγορά αλλά και ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανία. Στο περίπτερο του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή νέων φοιτητών ειδικές παρουσιάσεις και σεμινάρια για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, όπως του digitalization, στην βιομηχανική διαδικασία.

Ο κύριος Βασίλης Αποστόλου πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων και Επεξεργασίας Μετάλλου και ιδρυτής της ΠΡΟΜΑΚ ανέφερε: ‘’Αποτελεί πλέον ένα τεχνολογικό γεγονός. Είναι μια έκθεση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Εν μέσω κρίσης, πραγματικά εξεπλάγην από την επιτυχία της Metal Machinery.

Η επιτυχία της έκθεσης αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των εκθετών. Ο κύριος Βαγγέλης Γκιζελής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γκιζελής Α.Ε και της Gizelis Robotics ΑBEE δήλωσε σχετικά: ‘’Στην Metal Machinery δώσαμε το παρών Έλληνες κατασκευαστές και εισαγωγείς μηχανημάτων και εξαρτημάτων επεξεργασίας μετάλλου. Πλέον χαμογελώ γιατί αυτό που περίμενα είναι πραγματικότητα.’’

Ο κύριος Καρβέλας Φώτης, διευθυντής στην εταιρεία Φώτης και Δημήτρης Καρβέλας ΟΕ που ασχολείται με το εμπόριο μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου 50 χρόνια τώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘’Είμαι ενθουσιασμένος και θετικός για το μέλλον του κλάδου.’’

Η Metal Machinery 2018 τελέστηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Moisiadis Publications (Εργαλειομηχανές, Κοπή-Διαμόρφωση-Συγκόλληση),το περιοδικό Moulding καθώς επίσης και το περιοδικό Plant.

 


Metal Machinery 2018

9 – 11 Νοεμβρίου η ελληνική βιομηχανία ξαναβρίσκει τη δική της έκθεση

Το restart της εγχώριας παραγωγής και ο εθνικός στόχος για συνεισφορά του κλάδου της βιομηχανίας σε ποσοστό 12% μέχρι το 2020, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων για τον εγχώριο κλάδο της μεταποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση για τη βιομηχανία της χώρας μας, η METAL MACHINERY 2018 επιστρέφει δυναμικά και δίνει την ευκαιρία σε προμηθευτές και πελάτες να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους κλάδους της επεξεργασίας μετάλλου, του βιομηχανικού εξοπλισμού και των νέων τεχνολογιών παραγωγής.

Καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες πρόσβασης σε νέες αγορές και προϊόντα, καθώς και νέες τάσεις όπως το digitalization και το smart manufacturing, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, της μηχανολογίας – μηχανουργίας, χάλυβα, σιδήρου, αλουμινίου, ηλεκτρολογικής μηχανικής, ενέργειας, ηλεκτρονικών, ναυπηγοεπισκευής, αυτοκινήτου, διυλιστηρίων κ.α.

Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους βιομηχανικών ομίλων, βιοτεχνιών, μηχανικούς παραγωγής, τεχνικούς διευθυντές, μηχανικούς σχεδιασμού, διαχειριστές ποιότητας, αγοραστές και ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουν.

Ξεχωριστή για τη METAL MACHINERY 2018 είναι η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το οποίο και θα προβάλλει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών με state of the art τεχνικές και παράλληλα θα παρουσιάσει την έρευνα που αναπτύσσει το εργαστήριο μέσα από χαρακτηριστικές εφαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ήδη στην έκθεση που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την βιομηχανική επανεκκίνηση της χώρας μας συμμετέχουν οι κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 300 οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η METAL MACHINERY 2018, διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υποστηρικτής της METAL MACHINERY 2018 είναι ο ΣΕΚΕΜ ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ).

Σημειώνεται τέλος ότι για την έκθεση προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει η προεγγραφή επισκεπτών στο site www.metalmachinery.gr.

____________

Η βιομηχανία επιστρέφει με επενδύσεις

Του δημοσιογράφου Χάρη Φλουδόπουλου

Ποιοι κλάδοι θα πρωταγωνιστήσουν. Επεκτατική στρατηγική επενδυτική για πρώτη φορά από το 2008 ακολουθεί ο κλάδος.
Οι επενδύσεις στη βιομηχανία θα αυξηθούν και στην αγορά θα πέσουν τα επόμενα χρόνια 1,2-1,4 δις ετησίως για μηχανολογικό εξοπλισμό.

Καθώς οι πληγές της 10ετούς κρίσης επουλώνονται, η βιομηχανία αρχίζει ξανά να ανακάμπτει και ο κλάδος καλύπτει το χαμένο έδαφος από τα χρόνια της πρωτοφανούς ύφεσης. Η σταθερή ανάκαμψη των πωλήσεων και οι θετικές προσδοκίες των βιομηχανιών, δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε ενάρετο κύκλο, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων. Το comeback της βιομηχανίας συνιστά μια πρώτου μεγέθους επενδυτική ευκαιρία για κλάδους που δραστηριοποιούνται ως προμηθευτές και πάροχοι εξοπλισμού, πρωτίστως μηχανολογικού, καθώς τα περισσότερα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για αγορές μηχανημάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, στην επόμενη 5ετία, οι ετήσιες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό θα υπερδιπλασιαστούν και τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά θα φτάσουν το 1,2-1,4 δις ετησίως.

Τα μεγέθη

Η αισιοδοξία για το παρόν και μέλλον της βιομηχανίας αποτυπώνεται  στην τελευταία έκθεση  της ΕΤΕ η οποία σημειώνει ότι η ελληνική βιομηχανία ανεβάζει ταχύτητα την επόμενη πενταετία. Ποιοι είναι οι δείκτες που γεννούν αισιοδοξία;Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΤΕ έχουν μεταστραφεί 5 κομβικοί δείκτες του βιομηχανικού κλάδου:1. Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται με ρυθμό 4% ετησίως την τελευταία 2ετία 2. Ο δείκτης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 6 μονάδες στο πρώτο τετράμηνο του 20183. Ο κύκλος εργασιών που υποχώρησε κατά 4,9% ετησίως την πενταετία 2011 – 2014 σταθεροποιήθηκε και άρχισε να ανακάμπτει κατά 1,4% ετησίως την τριετία 2015 – 20174. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,7% ετησίως την τριετία 2015 – 20175. Το μερίδιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε 3% σε σχέση με το 2015

Κρίση και επενδύσεις

Πριν την οικονομική περιπέτεια της χώρας, τη διετία 2006 – 2007 η βιομηχανία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, αξιοποιώντας σε ποσοστό 80% το παραγωγικό της δυναμικό. Έκτοτε καθώς η ζήτηση υποχώρησε, οι γραμμές παραγωγής χρησιμοποιούνταν όλο και λιγότερο, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο το 2015 (δείκτης χρησιμοποίησης 64%).  Ως αποτέλεσμα οι επενδύσεις περιορίστηκαν στις απολύτως αναγκαίες. Πως μεταφράζεται αυτό σε χρήμα; Από 1,4 δις ευρώ ετήσιες  επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό την περίοδο 2000 – 2008, το 2015 οι επενδύσεις έπεσαν στο 0,6 δις ευρώ. Δύο χρόνια μετά καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση (14% ετησίως) με τις ετήσιες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό να ανέρχονται στα 0,9 δις ετησίως τα έτη 2016 και 2017.

Τι έρχεται

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Η ΕΤΕ διατύπωσε δύο διαφορετικά σενάρια για τον κύκλο εργασιών και τις επενδύσεις της βιομηχανίας την επόμενη πενταετία. Το πρώτο (συντηρητικό) σενάριο προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4% ετησίως και των επενδύσεων στο 1,2 δις ετησίως. Το δεύτερο (πιο θετικό) σενάριο τοποθετεί στο 5,7% την αύξηση του κύκλου εργασιών και στο 1,4 δις ετησίως το ύψος των επενδύσεων. Τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην αγορά για όσους έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Οι κλάδοι

Σε ποιους επιμέρους κλάδους αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη ανάκαμψη και επομένως η μεγαλύτερη ζήτηση για επενδύσεις και νέο εξοπλισμό; Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές, οι βιομηχανικοί κλάδοι που πρωταγωνιστούν με τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής τον τελευταίο χρόνο  είναι τα φάρμακα, μέταλλα, τα τρόφιμα και τα μηχανήματα, ενώ αντίστοιχα στις εξαγωγές ηγούνται τα μέταλλα. Σε αυτούς τους κλάδους, τέλος, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης της ΕΤΕ, εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες. μεταλλικά προϊόντα, τα ορυκτά, τα φάρμακα, η ένδυση, τα έπιπλα και τα χημικά.

*Τα στοιχεία αντλήθηκαν από κλαδική μελέτη-ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκε 8/5/2018

____________

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συμμετοχές

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συμμετοχές στην έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού Metal Machinery.

Η έκθεση επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά 9-11 Νοεμβρίου του 2018 και αναμένεται να σημειώσει ανεπανάληπτη επιτυχία καθώς 9 μήνες πριν την διεξαγωγή της έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς!

Η Metal Machinery θα παρουσιάσει μέσα από τους εκθέτες της το μέλλον για την επεξεργασία μετάλλου, του βιομηχανικού εξοπλισμού, τις τεχνολογίες παραγωγής κα σε μια διοργάνωση ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

H Metal Machinery διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ.

Η έκθεση του κλάδου επιστρέφει δυναμικά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το: +30 2 111 801 801

____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

METAL MACHINERY 2018
Η έκθεση του κλάδου επιστρέφει δυναμικά 9-11 Νοεμβρίου 2018

Η Metal Machinery, η έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια απουσίας, υπό την διοργάνωση των εταιρειών ROTA AE και TEXPO AE με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εμπορων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων Επεξεργασίας Μετάλλου – Κοπής – Συγκόλλησης).

Η Metal Machinery θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει όλη την αγορά τεχνολογιών και μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού και να αποτελέσει το κέντρο των εξελίξεων του κλάδου.

Η Metal Machinery 2018 θα δώσει το δυναμικό της παρών με μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάσει μέσα από τις σημαντικότερες εταιρείες, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και όλες τις νέες υπηρεσίες.

Η έκθεση θα προσελκύσει τη βιομηχανία, τα μεγάλα εργοστάσια, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όλους τους ειδικούς, μηχανικούς σχεδιασμού, μηχανικούς παραγωγής, διαχειριστές ποιότητας, τεχνικούς διευθυντές, κ.α.

Η έκθεση έρχεται σε μια εποχή όπου η παραγωγή παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, με το digitization και το smart manufacturing να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2018

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2018

Η ελληνική βιομηχανία, έχοντας ισχυρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον, μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, παρέχοντας ποιοτικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που έστειλε η πρώτη ελληνική βιομηχανική έκθεση βιομηχανικού εξοπλισμού, τεχνολογιών παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου Metal Machinery 2018, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και ήδη αναδείχθηκε σε θεσμό για τον τεχνικό και βιομηχανικό κλάδο.

Οι αξιόλογοι εκθέτες αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες αγκάλιασαν με πρωτοφανή συμμετοχή την έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Νοέμβριο του 2020, στην 2η διοργάνωση της Metal Machinery, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επί 3 ημέρες, οι 103 υψηλού επιπέδου εκθέτες, έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες στελέχη βιομηχανιών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου της παραγωγής, να δουν από κοντά τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου και προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού.

Η Metal Machinery 2018 αποτέλεσε δυναμικού B2B εργαλείο καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης έκλεισαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες πώλησης εξελιγμένου βιομηχανικού εξοπλισμού τόσο σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όσο και σε μικρότερες στην Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, διαπιστώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον και εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένες λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Για τη σύγχρονη βιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις του κ. Γεωργίου Βοσνιάκου ,Καθηγητή και Μηχανολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ, θεωρήθηκε σημαντική η συμμετοχή τους στην έκθεση για να παρουσιάσουν ακριβώς αυτή την πρακτική τους διάσταση στην αγορά αλλά και ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανία. Στο περίπτερο του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή νέων φοιτητών ειδικές παρουσιάσεις και σεμινάρια για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, όπως του digitalization, στην βιομηχανική διαδικασία.

Ο κύριος Βασίλης Αποστόλου πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων και Επεξεργασίας Μετάλλου και ιδρυτής της ΠΡΟΜΑΚ ανέφερε: ‘’Αποτελεί πλέον ένα τεχνολογικό γεγονός. Είναι μια έκθεση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Εν μέσω κρίσης, πραγματικά εξεπλάγην από την επιτυχία της Metal Machinery.

Η επιτυχία της έκθεσης αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των εκθετών. Ο κύριος Βαγγέλης Γκιζελής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γκιζελής Α.Ε και της Gizelis Robotics ΑBEE δήλωσε σχετικά: ‘’Στην Metal Machinery δώσαμε το παρών Έλληνες κατασκευαστές και εισαγωγείς μηχανημάτων και εξαρτημάτων επεξεργασίας μετάλλου. Πλέον χαμογελώ γιατί αυτό που περίμενα είναι πραγματικότητα.’’

Ο κύριος Καρβέλας Φώτης, διευθυντής στην εταιρεία Φώτης και Δημήτρης Καρβέλας ΟΕ που ασχολείται με το εμπόριο μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου 50 χρόνια τώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘’Είμαι ενθουσιασμένος και θετικός για το μέλλον του κλάδου.’’

Η Metal Machinery 2018 τελέστηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Moisiadis Publications (Εργαλειομηχανές, Κοπή-Διαμόρφωση-Συγκόλληση),το περιοδικό Moulding καθώς επίσης και το περιοδικό Plant.

 


Metal Machinery 2018

9 – 11 Νοεμβρίου η ελληνική βιομηχανία ξαναβρίσκει τη δική της έκθεση

Το restart της εγχώριας παραγωγής και ο εθνικός στόχος για συνεισφορά του κλάδου της βιομηχανίας σε ποσοστό 12% μέχρι το 2020, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων για τον εγχώριο κλάδο της μεταποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση για τη βιομηχανία της χώρας μας, η METAL MACHINERY 2018 επιστρέφει δυναμικά και δίνει την ευκαιρία σε προμηθευτές και πελάτες να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους κλάδους της επεξεργασίας μετάλλου, του βιομηχανικού εξοπλισμού και των νέων τεχνολογιών παραγωγής.

Καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες πρόσβασης σε νέες αγορές και προϊόντα, καθώς και νέες τάσεις όπως το digitalization και το smart manufacturing, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, της μηχανολογίας – μηχανουργίας, χάλυβα, σιδήρου, αλουμινίου, ηλεκτρολογικής μηχανικής, ενέργειας, ηλεκτρονικών, ναυπηγοεπισκευής, αυτοκινήτου, διυλιστηρίων κ.α.

Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους βιομηχανικών ομίλων, βιοτεχνιών, μηχανικούς παραγωγής, τεχνικούς διευθυντές, μηχανικούς σχεδιασμού, διαχειριστές ποιότητας, αγοραστές και ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουν.

Ξεχωριστή για τη METAL MACHINERY 2018 είναι η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το οποίο και θα προβάλλει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών με state of the art τεχνικές και παράλληλα θα παρουσιάσει την έρευνα που αναπτύσσει το εργαστήριο μέσα από χαρακτηριστικές εφαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ήδη στην έκθεση που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την βιομηχανική επανεκκίνηση της χώρας μας συμμετέχουν οι κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 300 οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η METAL MACHINERY 2018, διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υποστηρικτής της METAL MACHINERY 2018 είναι ο ΣΕΚΕΜ ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ).

Σημειώνεται τέλος ότι για την έκθεση προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει η προεγγραφή επισκεπτών στο site www.metalmachinery.gr.

____________

Η βιομηχανία επιστρέφει με επενδύσεις

Του δημοσιογράφου Χάρη Φλουδόπουλου

Ποιοι κλάδοι θα πρωταγωνιστήσουν. Επεκτατική στρατηγική επενδυτική για πρώτη φορά από το 2008 ακολουθεί ο κλάδος.
Οι επενδύσεις στη βιομηχανία θα αυξηθούν και στην αγορά θα πέσουν τα επόμενα χρόνια 1,2-1,4 δις ετησίως για μηχανολογικό εξοπλισμό.

Καθώς οι πληγές της 10ετούς κρίσης επουλώνονται, η βιομηχανία αρχίζει ξανά να ανακάμπτει και ο κλάδος καλύπτει το χαμένο έδαφος από τα χρόνια της πρωτοφανούς ύφεσης. Η σταθερή ανάκαμψη των πωλήσεων και οι θετικές προσδοκίες των βιομηχανιών, δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε ενάρετο κύκλο, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων. Το comeback της βιομηχανίας συνιστά μια πρώτου μεγέθους επενδυτική ευκαιρία για κλάδους που δραστηριοποιούνται ως προμηθευτές και πάροχοι εξοπλισμού, πρωτίστως μηχανολογικού, καθώς τα περισσότερα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για αγορές μηχανημάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, στην επόμενη 5ετία, οι ετήσιες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό θα υπερδιπλασιαστούν και τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά θα φτάσουν το 1,2-1,4 δις ετησίως.

Τα μεγέθη

Η αισιοδοξία για το παρόν και μέλλον της βιομηχανίας αποτυπώνεται  στην τελευταία έκθεση  της ΕΤΕ η οποία σημειώνει ότι η ελληνική βιομηχανία ανεβάζει ταχύτητα την επόμενη πενταετία. Ποιοι είναι οι δείκτες που γεννούν αισιοδοξία;Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΤΕ έχουν μεταστραφεί 5 κομβικοί δείκτες του βιομηχανικού κλάδου:1. Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται με ρυθμό 4% ετησίως την τελευταία 2ετία 2. Ο δείκτης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 6 μονάδες στο πρώτο τετράμηνο του 20183. Ο κύκλος εργασιών που υποχώρησε κατά 4,9% ετησίως την πενταετία 2011 – 2014 σταθεροποιήθηκε και άρχισε να ανακάμπτει κατά 1,4% ετησίως την τριετία 2015 – 20174. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,7% ετησίως την τριετία 2015 – 20175. Το μερίδιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε 3% σε σχέση με το 2015

Κρίση και επενδύσεις

Πριν την οικονομική περιπέτεια της χώρας, τη διετία 2006 – 2007 η βιομηχανία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, αξιοποιώντας σε ποσοστό 80% το παραγωγικό της δυναμικό. Έκτοτε καθώς η ζήτηση υποχώρησε, οι γραμμές παραγωγής χρησιμοποιούνταν όλο και λιγότερο, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο το 2015 (δείκτης χρησιμοποίησης 64%).  Ως αποτέλεσμα οι επενδύσεις περιορίστηκαν στις απολύτως αναγκαίες. Πως μεταφράζεται αυτό σε χρήμα; Από 1,4 δις ευρώ ετήσιες  επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό την περίοδο 2000 – 2008, το 2015 οι επενδύσεις έπεσαν στο 0,6 δις ευρώ. Δύο χρόνια μετά καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση (14% ετησίως) με τις ετήσιες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό να ανέρχονται στα 0,9 δις ετησίως τα έτη 2016 και 2017.

Τι έρχεται

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Η ΕΤΕ διατύπωσε δύο διαφορετικά σενάρια για τον κύκλο εργασιών και τις επενδύσεις της βιομηχανίας την επόμενη πενταετία. Το πρώτο (συντηρητικό) σενάριο προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4% ετησίως και των επενδύσεων στο 1,2 δις ετησίως. Το δεύτερο (πιο θετικό) σενάριο τοποθετεί στο 5,7% την αύξηση του κύκλου εργασιών και στο 1,4 δις ετησίως το ύψος των επενδύσεων. Τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην αγορά για όσους έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Οι κλάδοι

Σε ποιους επιμέρους κλάδους αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη ανάκαμψη και επομένως η μεγαλύτερη ζήτηση για επενδύσεις και νέο εξοπλισμό; Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές, οι βιομηχανικοί κλάδοι που πρωταγωνιστούν με τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής τον τελευταίο χρόνο  είναι τα φάρμακα, μέταλλα, τα τρόφιμα και τα μηχανήματα, ενώ αντίστοιχα στις εξαγωγές ηγούνται τα μέταλλα. Σε αυτούς τους κλάδους, τέλος, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης της ΕΤΕ, εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες. μεταλλικά προϊόντα, τα ορυκτά, τα φάρμακα, η ένδυση, τα έπιπλα και τα χημικά.

*Τα στοιχεία αντλήθηκαν από κλαδική μελέτη-ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκε 8/5/2018

____________

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συμμετοχές

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συμμετοχές στην έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού Metal Machinery.

Η έκθεση επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά 9-11 Νοεμβρίου του 2018 και αναμένεται να σημειώσει ανεπανάληπτη επιτυχία καθώς 9 μήνες πριν την διεξαγωγή της έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς!

Η Metal Machinery θα παρουσιάσει μέσα από τους εκθέτες της το μέλλον για την επεξεργασία μετάλλου, του βιομηχανικού εξοπλισμού, τις τεχνολογίες παραγωγής κα σε μια διοργάνωση ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

H Metal Machinery διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ.

Η έκθεση του κλάδου επιστρέφει δυναμικά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το: +30 2 111 801 801

____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

METAL MACHINERY 2018
Η έκθεση του κλάδου επιστρέφει δυναμικά 9-11 Νοεμβρίου 2018

Η Metal Machinery, η έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια απουσίας, υπό την διοργάνωση των εταιρειών ROTA AE και TEXPO AE με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εμπορων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων Επεξεργασίας Μετάλλου – Κοπής – Συγκόλλησης).

Η Metal Machinery θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει όλη την αγορά τεχνολογιών και μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού και να αποτελέσει το κέντρο των εξελίξεων του κλάδου.

Η Metal Machinery 2018 θα δώσει το δυναμικό της παρών με μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάσει μέσα από τις σημαντικότερες εταιρείες, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και όλες τις νέες υπηρεσίες.

Η έκθεση θα προσελκύσει τη βιομηχανία, τα μεγάλα εργοστάσια, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όλους τους ειδικούς, μηχανικούς σχεδιασμού, μηχανικούς παραγωγής, διαχειριστές ποιότητας, τεχνικούς διευθυντές, κ.α.

Η έκθεση έρχεται σε μια εποχή όπου η παραγωγή παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, με το digitization και το smart manufacturing να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της.


LOGO_connect_